Houtskeletbouw

De bouwsector staat voor grote opgaven. De vraag naar passende en betaalbare woonruimte is groot maar arbeid en grondstoffen worden steeds schaarser. Tegelijkertijd heeft de bouwsector te kampen met aanscherping van regelgeving welke moet leiden tot duurzame oplossingen die minder belastend zijn voor het milieu.

Door dat Bouwbedrijf van Gerven zich de laatste jaren richt op transformaties en houtskeletbouw,  wordt concreet geacteerd naar op deze verandering.

Bouwbedrijf van Gerven heeft diverse projecten CO2-negatief gerealiseerd middels houtbouw. Voorbeelden hiervan staan op deze pagina. CO2-negatief wil zeggen dat tijdens de bouw meer CO2 is opgeslagen dan uitgestoten. CO2-neutraal bouwen kan bereikt worden door met biobased materialen te werken.

Biobased materialen zijn op de natuur gebaseerd. Het gaat om grondstoffen die zijn voortgekomen van levende organismen die tijdens de levensduur CO2 opslaan. Denk aan een boom waar balken, planken en zelfs isolatiemateriaal (geperste houtwol) van gemaakt wordt. Door toepassing van biobased materialen kan CO2-negatief bouwen worden gerealiseerd.

Hout is een natuurproduct dat ‘ademt’. Dit zorgt ervoor dat hout warmte en vocht op een natuurlijke manier reguleert. Deze natuurlijke vochtbalans en aangename warmte zorgen ervoor dat het leefcomfort hoger is dan in een betonnen woning en draagt zo bij aan een behaaglijke en gezonde
leefomgeving.

Ambulancepost – Gulpen

Ambulancepost – Landgraaf

Ambulancepost – Heeze-Leende

Kinderboerderij Philips van Lenneppark – Eindhoven Houtbouw 1

Kinderboerderij Philips van Lenneppark – Eindhoven 

Informatiepaviljoen Stadspoort Landbouw - terrein Eindhoven Phillips fruittuin - Bouwbedrijf van Gerven

Informatiepaviljoen Stadspoort Landbouw op het terrein van de Philips Fruittuin – Eindhoven

Tuinhuis – Schijndel

Dutch Barn – Mierlo

Kantoor met bedrijfshal Bouwbedrijf van Gerven – Mierlo

Kantoor met bedrijfshal Bouwbedrijf van Gerven – Mierlo

Basiswoningen ECO-hout

Bouwbedrijf van Gerven heeft in samenwerking met diverse partijen ECO-hout woningen ontwikkeld. Bij de ECO-hout woningen komt alles samen (CO2-neutraal, circulair, biobased en natuur inclusief bouwen) én wordt daarnaast concreet ingespeeld op de woningbehoefte in de huidige markt: kleine huishoudens, senioren, starters, alleenstaanden en betaalbare huisvesting.

Zowel het skelet als ook de isolatie bestaan volledig uit hout. Het hout is vrij van chemicaliën waardoor ongewenste dampen in woning worden voorkomen. Al het hout komt uit Europese duurzaam beheerde bossen. Het hout geeft een goede akoestiek en serene rust.

De binnenkant van de houtenwanden wordt afgewerkt met gerecyclede stucplaten en natuurlijke verf. De constructie blijft hierdoor dampopen, zo realiseren we een perfecte vochthuishouding.

De woningen hebben een rc van 8 en worden voorzien van zonnepanelen, zonwering en infrarood panelen. Daarmee voldoen deze woningen ruimschoots aan de gestelde BENG-normen. In de werkplaats worden de woningen geprefabriceerd. Dit zorgt voor een hogere efficiëntie, sluit weersinvloeden uit en bespaart veel kilometers naar de bouwplaats. Omwonenden genieten zo ook een rustig bouwproces.

Zelf wonen in een ECO-hout woning? Informeer naar de mogelijkheden.

HSB ECO woningen bouwbedrijf van Gerven

ECO-houtwoningen – Voorbeeld ontwerpen